Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

God stemning og sterke resultater i NC på Lillehammer

Årets andre Norgescup i ledklatring på Lillehammer ble en flott og svært profesjonelt gjennomført konkurranse. Ikke minst takket være stor innsats fra daglig leder i Tyrili klatring Rune Osvold og arrangøransvarlig i Lillehammer klatreklubb Gaute Olsen og alle frivillige i Lillehammer klatreklubb og Tyrili. 

Norgescup for junior var en del av Ungdomslekene, et arrangement hvor 15 idretter samler seg på Lillehammer og Hamar og har Norgesmesterskap for juniorer eller tilsvarende konkurranser for juniorer og ungdommer. Juniorene og seniorene konkurrerte derfor på hver sin dag. Dette åpnet for at de sterkeste juniorene over 15 år kunne delta i både junior og senior konkurransen.

 

Sunniva Øvre-Eide fra Grenland klatreklubb i yngre junior jenter var den eneste som toppet alle rutene og vant dermed sin første nasjonale konkurranse foran Emma Støver Wollebæk fra Trondheim klatreklubb og Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag.

 

I klassen yngre junior gutter toppet Arne Farestveit fra Sogndal Klatreklubb finaleruten og vant også dermed sin første nasjonale konkurranse foran Tobias Riedel fra Oslo klatreklubb og Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatreklubb.

 

I klassen eldre junior jenter toppet Mia Støver Wollebæk og Lisa-Maria Kvandahl alle rutene, inkludert 8+ finalen gjennom et solid overheng. Mia flagget en fot utenfor sort teip og ble derfor nummer to bak Lisa-Marie. Camilla G Persen fra Oslo klatreklubb som har vært ute med skade en god stund tok overraskende en fin tredje plass.

 

I klassen eldre junior gutter toppet Leo Bøe fra Bergen klatreklubb lett alle rutene og vant som forventet klassen gutter eldre junior foran Hauk Lem fra Kolsås Klatreklubb og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo Klatreklubb.

 

I dameklassen viste regjerende Norgesmester Tina J. Hafsaas fra Kolsås klatreklubb sine konkurrenter hvordan det skal gjøres. Hun kom nesten dobbelt så langt på finaleruten som Lisa-Maria Kvandahl som tok en sterk andreplass i sitt første seniormesterskap foran Eline Næsheim fra Bergen klatreklubb.

 

I herreklassen toppet Magnus Midtbø fra Lillehammer klatreklubb begge kvalikrutene og det så lenge ut til at seieren skulle bli lett for Magnus. Men førsteårssenior Håvard Helgesen fra Sogndal gjorde det spennende med å komme bare to tak bak Magnus på finaleruten, og tok dermed andreplassen foran Leo Bøe fra Bergen klatreklubb.

 

Rutesetterne Martin Mobråten og Kenneth Elvegård som sto for rutene gjorde som vanlig en flott jobb, men medgir at de burde skrudd litt hardere for yngre og eldre junior jenter. - Vi steppet det opp fra forrige Norgescup i Bergen, men vi må nok steppe det opp enda litt til neste gang, og det er jo kult.

 

PolarHD sto for en meget profesjonell produksjon som ble streamet på VGTV. Vi jobber for å få lagt ut streamen slik at det er mulig å se den i ettertid.

 

Konkurransen i helgen var den siste Norgescupen i led før NM som arrangeres i Stavanger  3.-5. november. Det vil også bli speedkonkurranse i NM.

 

Neste Norgescup er NC i buldring som arrangeres av Drammen klatreklubb og Klatreverket i Drammen 23.-24. September. Se terminliste

 

Norges Klatreforbund vil rekke en stor takk til Rune, Gaute og alle frivillige i Lillehammer klatreklubb og Tyrili som bidro til en flott konkurranse! Og selvfølgelig alle utøverne!

 

 

 

Takk til

 

Arrangør – Lillehammer Klatreklubb og Tyrili klatring

Arrangøransvarlig – Gaute Olsen

Daglig leder Tyrili klatring – Rune Osvold

Rutesettere – Martin Mobråten, Kenneth Elvegård

Hoveddommer – Arve Stavø

Dommeransvarlig – Hallgeir Engen

Sikreransvarlig – Kim Kristoffersen

Sekretariat – Jørgen Richenberg, Hege R.  Steinstad og Gaute Olsen

Førstehjelp – Kristin F. Olsen

Streaming – VGTV

Speaker/kommentator – Eirik Rakstad & Sara Sæter Jensen

Produksjon – Polar HD

Premier – Petzl

Foto – Mattis Gunnerud Husby/Thor-Henrik Kvandahl og Gizmo

 

 

Resultater NC på Lillehamer 22.-23. April 2017