Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

Nasjonal konkurranse for personer med funksjonsnedsettelse 27-29 Mai

Norges Klatreforbund sammen med Grenland Klatreklubb inviterer for første gang til nasjonal konkurranse for personer med funksjonsnedsettelse. Konkurransen er rettet mot personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, ta kontakt med undertegnede hvis spørsmål.

 

Dato: 27-29 Mai 2016
Sted: Skien Fritidspark, Moflatveien 38, 3733 Skien
Overnatting: Hotell Fritidsparken
Egenandel: 1000 kr. (Inkluderer påmeldingsavgift, to netter på hotell, mat og inngang i klatresenter fredag, lørdag og søndag).
Påmeldingsfrist: 1. mai.
*Se vedlagte detaljprogram


Hvem kan delta?
Da det er første gang denne konkurransen gjennomføres i Norge ønsker vi ikke å lage en begrensning på alder. Alle som ønsker å delta er hjertelig velkommen. Som nevnt over er konkurransen for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse. Det er ønskelig at de som melder seg på er medlem av en klatreklubb.


Påmelding
Påmelding åpner i uke 7 og stenges 4. April. Vi ber om at denne overholdes da vi har forpliktelser ovenfor hotellet. Påmeldingsavgiften er lagt inn i egenandelen på 1000 kr. Denne betales i etterkant og Norges Klatreforbund fakturerer. Påmeldingsskjemaet må være utfylt komplett. Send skjema til NKF ved Ragnhild Mizda.
Hvis du ikke får påmeldingslinken til å fungere, prøv her via Dropbox.


Konkurransen
Konkurransen har et sosialt preg og det viktigste er å møtes, klatre sammen, bli kjent med andre og pushe egne grener. Det er ikke gradert premiering, alle får premie. I tillegg er det noen uttrekkspremier Petzl. Rutene er markert med farger, etter vanskelighetsgrad. Vi skal sørge for at alle som deltar finner ruter de mestrer. Deltakerne får utdelt et eget skjema som viser alle rutene. Man bestemmer selv hvilke ruter man ønsker å prøve seg på, og man får flere forsøk på hver rute. På skjemaet markerer man hvilke ruter man klarer.


Klassifisering
Det vil bli gjennomført enkel klassifisering i henhold til de internasjonale reglene. Allerede ved påmelding gir man beskjed hvilken funksjonsnedsettelse deltakerne har. Ved behov vil det i tillegg bli gjennomført «hands on» klassifisering lørdag morgen.

 

Premiering
Alle får premie fra Petzl og i tillegg vil konkurransen ha uttrekkspremier.


Regler
Man kan henge i veggen en gang ved fall eller man trenger pause. Ved fall nummer to eller man trenger en ny pause, må man fires ned og stille seg bakerst i en eventuell kø.


Sikrere
Norges Klatreforbund er ansvarlig for å ha sikrere, disse er hentet fra Grenland Klatreklubb og kompetansebevis for dette. Sikrerne har egne T-shirts merket med konkurransens logo på ryggen. Vi gjør ellers oppmerksom på at deltakerne stiller på eget ansvar og må tegne egen idrettsforsikring for å få dekket evt. skade.


Cafe
Det er egen kafe i Fritidsparken, der får man kjøpt mat og drikke. Se ellers detaljprogram for måltider som er inkludert.


Ruteskruing
Det vil bli skrudd egne ruter til konkurransen av NKF, i tillegg stiller Grenland Klatreklubb med noen som hjelper til med å skru.


Sideprogram
I tillegg til konkurransen er det lagt opp til et faglig og sosialt program. Norges Klatreforbund har utarbeidet og revidert 4-timers kurset, klatring for personer med funksjonsnedsettelse. For de som ønsker, enten utøvere eller ledere/trenere kan delta på dette gratis søndag mellom 09.00-13.00. Kurset gir mange gode tips om hvordan man kan tilrettelegge klatreaktivitet for ulike grupper. I tillegg er det åpent for å klatre fredag kveld og søndag formiddag. Se detaljprogram. Vi gjør oppmerksom på at det er muligheter for bading i fritidsparken samt andre aktiviteter for de som måtte ønske. Dette dekkes på egen regning.

 

Program

Fredag 27. mai
15.00 til 20.00 Klatreveggen er åpen for klatring og besiktigelse
16.00-20.00    Ankomst og innsjekking
20.00-20.30    Orientering om konkurransen og andre         aktivitetsmuligheter i stort møterom på hotellet
20.30-21.00    Kveldsmat


Lørdag 28. mai
08.00           Frokost
09.15           Registrering og klassifisering 10.15 Klatrekonkurranse starter 12.00-13.00 Lunsj
13.00           Klatring fortsetter
15.30           Premieutdeling
17.00           Middag
20.30           Pizza eller grilling ute hvis fint vær!


Søndag 29. mai 
08.00-10.00 Frokost
Paralellsesjoner
09.00-13.00 Kurs «idrett for personer med funksjonsnedsettelse» 09.00-11.30 Åpen klatring for alle som ønsker
10.00-13.00 Tilgang til bading i Skien Fritidspark. 13.00 Lunsj og avreise
*Med forbehold om endringer